De aangepaste auto met een gaspedaal aan de linkerkant. Dit is een uitstekende oplossing voor mensen die problemen hebben met hun rechterbeen en toch veilig en comfortabel willen rijden. Zo maken we autorijden toegankelijker voor iedereen. 

 

Waarom een gaspedaal links?

Veel mensen denken dat autorijden met een beperking niet mogelijk is, maar niets is minder waar. Met de juiste aanpassingen kunnen mensen met verschillende lichamelijke beperkingen zelfstandig en veilig de weg op. Een gaspedaal links is een van die aanpassingen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om hun rechterbeen te gebruiken, bijvoorbeeld door een blessure, ziekte of amputatie.

 

Voordelen van een gaspedaal links

  1. Veiligheid en comfort: Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de veiligheid. Door het gaspedaal aan de linkerkant te plaatsen, kunnen bestuurders die hun rechterbeen niet optimaal kunnen gebruiken, toch veilig rijden. Dit vergroot niet alleen hun onafhankelijkheid, maar ook hun comfort tijdens het rijden.

 

  1. Aanpasbaarheid: De systemen zijn zo ontworpen dat ze aan verschillende auto’s en persoonlijke behoeften kunnen worden aangepast. Dit betekent dat bijna elke auto geschikt gemaakt kan worden voor bestuurders met specifieke eisen.

 

  1. Discretie en professionaliteit: De aanpassingen worden op een professionele en discrete manier geïnstalleerd, waardoor de auto er van binnen en buiten normaal uitziet. Dit helpt bestuurders om zich zekerder te voelen en niet op te vallen in het verkeer.

 

Hoe werkt het?

Er is een betrouwbaar systeem ontwikkeld waarbij het gaspedaal aan de linkerkant wordt geïnstalleerd zonder de functionaliteit van het originele gaspedaal te verliezen. Dit betekent dat de auto door iedereen bestuurd kan worden, ongeacht of ze het gaspedaal links of rechts willen gebruiken. De aanpassing kan gemakkelijk worden in- en uitgeschakeld, afhankelijk van wie de auto bestuurt.

 

De oplossingen maken autorijden toegankelijker en veiliger voor iedereen. Voor meer informatie over hoe jij geholpen kan worden met een aangepaste auto, bezoek de website van Maijers Techniek – Aangepaste auto met gaspedaal links.