Deze spellen moet jij in huis hebben

Spelletjes spelen is leuk voor zowel jonge mensen als volwassenen. Voor iedereen zijn er wel leuke spellen en andere activiteiten die leuk zijn om samen te doen. Rond de feestdagen en in vakanties gaan mensen vaak ineens weer veel spelletjes spelen, omdat zij er dan tijd voor hebben en gezellig samen zijn met de familie. In deze tekst gaan wij jou vertellen welke spellen en andere leuke bezigheden iedereen in huis zou moeten hebben. Zo moet iedereen wel een grote houten puzzel in huis hebben en is een pak met kaarten ook niet te ontbreken. Lees snel deze tekst en kom erachter welke andere spellen jij móet hebben!

 

Mens erger je niet!

Een spel dat al super lang bestaat, maar nog steeds erg leuk is voor jong en oud, is mens erger je niet. Dit is een echt tijdloos spel. Vrijwel iedereen kent dit spel en het is zeer eenvoudig om te spelen. hierdoor is het ook voor de kleinere kinderen leuk om te doen. Het spel is in principe gemaakt voor maximaal vier spelers. Zijn jullie in een groter gezelschap? Dan kun je er altijd voor kiezen om teams te maken van meerdere mensen. Mens erger je niet is een echt traditioneel spel dat iedereen in huis zou moeten hebben!

 

Puzzelen met het hele gezin

Dit is misschien niet zozeer een spelletje, maar dit maakt het niet minder leuk om te doen. Puzzelen is een leuke bezigheid voor mensen van alle leeftijden. Er zijn puzzels met weinig en grote puzzelstukken voor de kleinste kinderen en puzzels met duizend kleine stukjes. De grotere puzzels, zoals wooden city, zijn erg leuk om met het hele gezin te maken. Deze bestaan uit ongeveer 500 puzzelstukken. Hierdoor is deze goed te doen voor kinderen, maar ook nog leuk voor volwassenen. Een middagje puzzelen met het hele gezin is dan erg leuk om te doen. Nu nog een leuk muziekje erbij en wat lekkers te drinken en jullie vermaken je de rest van de dag.

 

Testen van de algemene kennis

Trivial Pursuit is een erg populair spel dat mensen vroeger al veel speelden. misschien kun jij je nog herinneren dat jij dit zelf als kind ook vaak speelde met het gezin. bij Trivial Pursuit is het probleem vaak dat de vragen te moeilijk zijn voor kinderen. Kinderen hebben over het algemeen nog niet voldoende kennis om de vragen goed te kunnen beantwoorden. Daar hebben de makers iets op bedacht. Er zijn nu namelijk ook edities die speciaal voor gezinnen zijn. Hierbij hebben de ouders als de kinderen hun eigen kaarten met vragen. Op die manier wordt het spel leuk voor iedereen binnen het gezin.

 

Een ouderwets potje schaken

Een spel dat iedereen zou moeten kunnen spelen is schaken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor dammen. Beide spellen zijn echte klassiekers die niet kunnen ontbreken binnen de collectie. Schaken is voor zowel jong als oud. Voor de kleinsten is het waarschijnlijk nog iets te ingewikkeld, maar vanaf een jaar of acht is het erg leuk om samen te spelen.